Teràpia del Riure (Risoteràpia)

happy-flowers

TERÀPIA DEL RIURE (RISOTERÀPIA)

Com deia aquell, “el riure és la distància més curta entre dues persones“. I és que, així és, la teràpia del riure resulta una més que poderosa eina  per millorar la comunicació, la salut i les relacions socials.

Encara que ha demostrat sobradament el seu valor terapèutic, sovint se la malentén, se la devalua i s’utilitza en comptagotes en la majoria d’àmbits. En excés identificada amb l’humor fàcil, l’acudit de Lepe i la paròdia simple, sembla que es reserva quasi sempre per situacions més frívoles o gracioses.

De valor expressiu i curatiu incalculable, l’aplicació i exercici de la teràpia del riure no requereix ser pallasso, fan del Buenafuente, comediant de 3a o el tonto del poble. Com que no es desenvolupa únicament a través de la broma o la paròdia, ràpidament un se n’adona que la teràpia del riure és molt més que simplement “riure”: És energia positiva i desbordant; és canalitzadora de les relacions socials; és un estil de vida saludable; és connexió espiritual amb la teva part més profunda; i sobretot sobretot, és un sentiment d’alegria, de que la vida és divertida, i que val la pena viure-la!

Com deia William James, pioner de la psicologia com a ciència, “riem perquè som feliços, i som feliços perquè riem“. Compartim un “hahaha”?…

En aquest taller intensiu, prestarem atenció a diferents àrees:

– El riure com a teràpia i medicina

– El valor terapèutic del riure

– La fisiologia del riure

– Riure a soles

– Riure en grup

– Riure a través de jocs

– Les emocions del riure

– Com puc practicar a casa?

– D’altres…

Taller intensiu d’un dissabte, matí i tarda.

Taller impartit per Oriol Casas i Jordà.

Horari: a determinar

Data del pròxim taller: a determinar

Preu: hahaha, quina gràcia…

Iniciem un NOU I AMBICIÓS PROJECTE molt orientat als GRUPS, TANT TERAPÈUTICS COM LÚDICS. Iniciem GRUPS NOUS, i les INSCRIPCIONS ESTAN OBERTES. És possible, per tant, per circumstàncies òbvies, que alguns CURSOS I TALLERS pateixin alteracions i puguin ser “postergats” fins a nova indicació… Informa-te’n i apunta-t’hi!!

Per informació i apuntar-t’hi:

Oriol Casas i Jordà. Psicòleg i director de PSIPP.

Mail: oriol.casas@psipp.cat / info@psipp.cat

Telf: 646 04 03 07 (també watsapp).

logopsipp-300x75