Teories de la Personalitat: Què hi ha de cert?

GentDalt

TEORIES DE LA PERSONALITAT: QUÈ HI HA DE CERT?

Des de temps immemorials, per no dir des de sempre, ens hem intentat explicar el comportament humà. Som aficionats a fabricar lleis i normes; posar-hi noms i etiquetetes, extreure’n generalitzacions, i així intentar raonar el per què de les coses.

Què fa que ens comportem com ens comportem? En som del tot conscients del que fem i com responem davant dels altres? Hi ha persones “bones” i “dolentes”? Ens hi podem fer, o ja ho portem escrit? L’entorn i les interaccions poden alterar la nostra personalitat?

No se sap ben bé del cert quines són les millor maneres de descriure a les persones i la seva forma de ser, però la veritat és que, amb el temps, hi ha hagut centenars de teories. El problema, és clar, resideix en que la gran majoria d’intents, més seriosos o menys, s’han basat en “opinions personals” clarament afectades i esbiaixades per modes, imposicions o consideracions ideològiques, polítiques, religioses, econòmiques, geogràfiques o socials de la seva època.

Llavors, si és així, què hi ha de cert? Es poden aplicar realment als grups de persones, i a les situacions quotidianes? Existeixen moltes contradiccions i incoherències? Ens creiem el que ens agrada i ens “tranquil.litza”, i ens oblidem de la resta?

Volem fer amb tu un viatge per les teories o els intents d’explicar la Personalitat humana, per arribar a conclusions sobre allò que ens creiem, i allò que ens hauríem de deixar de creure; sobre la gran influència social de certes teories, i sobre els automatismes que apliquem quan valorem el per què la gent es comporta com es comporta.

T’hi animes? o la teva personalitat no t’ho permet? no va amb la teva “forma de ser”?… Indagarem sobre unes quantes coses:

– Què és una teoria? estructura i conceptes

– Personalitat psicoanalítica

– Personalitats existencials i humanistes

– Personalitat del cicle vital

– Teories dels “trets”

– Personalitats conductistes

– Personalitat d’aprenentatge social

– Teories cognoscitives

– Personalitats “alternatives”

– Teories minoritàries o d’àmbit limitat

– Què ens creiem i què no ens creiem?

– Automatismes i demés creences

– Què apliquem en societat i la vida diària?

– Altres consideracions

Curs impartit per Oriol Casas i Jordà.

Horari: a determinar

Dates d’inici del pròxim curs: a determinar

Preu: a consultar (segons la teva personalitat).

Iniciem un NOU I AMBICIÓS PROJECTE molt orientat als GRUPS, TANT TERAPÈUTICS COM LÚDICS. Iniciem GRUPS NOUS, i les INSCRIPCIONS ESTAN OBERTES. És possible, per tant, per circumstàncies òbvies, que alguns CURSOS I TALLERS pateixin alteracions i puguin ser “postergats” fins a nova indicació… Informa-te’n i apunta-t’hi!!

Per informar-te i inscriure’t al curs:

Oriol Casas i Jordà. Psicòleg i director de PSIPP.

Mail: oriol.casas@psipp.cat / info@psipp.cat

Telf: 646 04 03 07 (també watsapp).

logopsipp-300x75