Cognitiu-conductual

Cognitiu

 

Teràpia Cognitiu-Conductual (TCC)

La teràpia Cognitiu-conductual (TCC) és el tipus de teràpia que gaudeix de més recolzament científic, més base i estudis empírics, i més demostracions sòlides sobre els resultats de la seva aplicació. Es basa en els principis teòrics i pràctics de les personalitats més reconegudes dins del món de la psicologia del S.XX, com Beck, Pavlov, Skinner, Ellis, Young, Mahoney o d’altres, i les aplicacions terapèutiques de cadascun d’ells, com el Conductisme, la Teràpia Cognitiva, la Teràpia d’Esquemes, o la TREC ( teràpia racional-emotiva).

Amb la TCC ens basem en que tal penses, tal fas, tal et sents. Podem observar que tots els problemes psicològics presenten distorsions evidents del pensament i la realitat, i que aquesten influeixen clarament en l’estat d’ànim, la conducta i les emocions de la persona. També hi són ben presents conjunts sòlids de Creences Irracionals, Esquemes profunds d’actuació, Automatismes no del tot conscients, i d’altres estructures psíquiques patològiques.

Una avaluació molt més realista de les situacions concretes amb les quals s’enfronta la persona, i la conseqüent modificació del pensament que aquesta implica, produeix una clara millora dels estats d’ànim i de les conductes generals, que són les que després s’apliquen diàriament a la vida quotidiana, que és la que, a la fi, ens dóna la sensació profunda de “felicitat”, de pau interior i de control de les nostres vides. Aquesta millora, com és clar, provindrà de la modificació de les Creences Disfuncionals subjacents del pensament de cadascú de nosaltres en relació amb la realitat que ens envolta.

Per tant, els estats disfuncionals o patològics com la depressió, l’ansietat o la ira, són mantinguts i exacerbats, demostradament, per patrons de pensament distorsionats. El paper del terapeuta, aquí, serà ajudar a la persona a identificar i reconèixer els seus patrons idiosincràtics, tant de pensament com de conducta o actitud, i modificar-los mitjançant l’aplicació de l’evidència i la lògica.

Perquè el problema o patologia existeixi i es mantingui (i això és la raó principal per la qual demanem ajuda terapèutica), han de confluir tant l’aconteixement estressant com la vulnerabilitat psicològica de la persona. L’aconteixement estressant no és suficient per se perquè el problema existeixi, així com tampoc ho és la forma inadecuada de processar la informació. L’alteració es produeix en la confluència dels dos factors.

La TCC és una teràpia en general estructurada i d’enfronament i resolució de problemes, i utilitza procediments cognitius, comportamentals i experiencials per modificar els “errors” en la percepció de la informació que ens procura la realitat íntima personal, així com també la del nostre entorn, el qual ens influeix constantment.

Emfasitzem la modificació cognitiva i actitudinal d’esquemes de pensament, processos mentals, les conseqüències que se’n deriven, i la relació que el pensament automàtic i les distorsions estableixen amb el nostre comportament final i les nostres emocions… Vine i parlem-ne!!!

 

Serveis i tarifes:

  • Sessió Individual: Visita d’aproximadament 1h de durada, i on enfrontarem tots els teus problemes. Els classificarem, en veurem la relació, i els atacarem, tant a nivell de pensament com dels teus comportaments i actituds. Preu: 60€.
  • Sessió de parella: Visita d’aproximandament 1h de durada, on buscarem les distorsions de cada membre de la parella, els errors de comunicació, i les creences, perspectives i actituds que fan que no us porteu tant bé com el primer dia. Preu: 70€.
  • Teràpia de Grup: Ves a l’epígraf “Grups Terapèutics”. Preu: 30€.

 

Per més informació i demanar hora:

Oriol Casas i Jordà.

Tel. 931257868 / Mbl. 646 04 03 07 (watsapp).

Mail: oriol.casas@psipp.cat

 

logopsipp-300x75