Escola de Salut (Nutrició i Sobrepès)

 

Cercle de Salut - Sobrepès
Cercle de Salut – Sobrepès

 

ESCOLA DE SALUT (NUTRICIÓ I SOBREPÈS) 

De manera paradoxal, menjar s’ha convertit en un autèntic malson per a molta gent, quan hauria de ser la major i més sana satisfacció de la vida. Cal re-aprendre l’acte de menjar, i controlar la impulsivitat i d’altres actituds auto-destructives: la millor manera és la pràctica.

 

– T’agradaria trobar-te a gust amb tu mateix?

– Creus que és possible aprimar-se gaudint d’una salut excelent?

– Acceptaries que el teu propi repte personal fos compartit, i alhora exemplar, per als teus companys?

– Vols ajudar-te a tu mateix i als teus a trobar el propi cami cap a la salut integral?

Deixa els topics i els prejudicis de banda i gestiona els teus proposits amb la força i la conviccio que sempre havies desitjat!!

 

Una dieta de fa 2.200 anys…

Sorano d’Efès, metge del segle II d. C., va prescriure la següent dieta per a les persones obeses, de les quals considerava que el problema els venia per inactius i mandrosos.

 • Dormir el menys possible.
 • Presentar-se a concursos de cant o de poesia.
 • Molt recomanable viatjar.
 • Fer el màxim exercici possible.
 • Prendre el sol i banys molt calents.
 • Fer-se fer massatges i exposar el cos a la calor viva.
 • Menjar només un cop al dia i només un plat fred a base de verdures, amb una mica de peix, conill o cérvol sec, o pa dur.
 • Evitar els aliments massa bons o molt ben elaborats a base de llet, cervells, ous, llardons, així com els aliments grassos.

 

Com podem veure, el problema del pes ve de llarg…  I els intents de baixar de pes a base de menjar menys, també. 

 

Ressituem el problema.

En les causes del sobrepès i  l’obesitat veiem un complex encreuament de factors metabòlics, conductuals i genètics que, alhora, són impossibles de deslligar de l’entorn social i cultural.

Els elements de major pes són la sobrealimentació i el sedentarisme, on el sobrepès emergeix en un entorn ple de situacions d’estrès i mals hàbits d’alimentació. Davant d’aquesta complexitat, cal resituar la qüestió i actuar de manera diferent, global i estratègica.   

 

La teràpia de grup 

La millor manera de tractar el sobrepès i l’equilibri dietetic és fer-ho de manera integral, donant una importància a la consciència del grup, a l’ajuda mútua, i a un adequat recolzament personalitzat. 

 

 • Comprèn la naturalesa exacta del teu problema, que no és una qüestió de pes; és adquirir les eines i les habilitats necessàries.

 

 • Aconsegueix  estar en el teu pes i saber mantenir-lo, sense perdre un sol dia la serenitat, ni la disciplina saludable.

 

 • Digues prou a“el dilluns començo”, a les dietes impossibles, als intents frustrats. Domina la situació, i pren la direcció de la teva vida.

 

– Freqüència quinzenal. Farem les sessions cada 15 dies, per així poder aplicar o assimilar més temps les pautes o idees del dia anterior, i poder-nos també explicar més coses o experiències.

– Durada: Les sessions seran sempre d’aproximadament 1:30h.

– Preu: 30€ / sessió.

– Dimensions. grup entre 6 i 18 persones.

– Horari: A consultar.

 

INICIEM GRUPS NOUS!!  INSCRIPCIONS OBERTES!!  PLACES LIMITADES!!  NO T’HO PENSIS GAIRE I APUNTA’T!!

 

MOLT IMPORTANT!!: Els horaris són els que són, però no volem crear-te cap maldecap o frustració, ni sentir de la teva boca allò de “Ooohh, si fos un altre dia…” o “Ooohh, si fos per la tarda i no pel matí…”. Si alguna cosa no són els horaris és “immodificables”: Si et vols apuntar a un grup, però no et va bé l’horari, igualment fes-nos-ho saber, i si en som uns quants que ens passa el mateix, intentarem, si pot ser, canviar el dia i/o l’hora del grup perquè tu, si tu, puguis venir i demostrar-nos activament que les persones poden arribar a canviar molt si s’ho proposen i s’hi esforcen…!!!

 

Per informació i apuntar-te al grup:

 

Oriol Casas & Josep Maria Sans

Tel. 931257868/ 646 04 03 07 (watsapp).

Mail: info@psipp.cat

 

logopsipp-300x75