Sobrepès – Reeducació nutricional

psipp_dietetica

 

TRACTAMENT DE REEDUCACIÓ NUTRICIONAL

 

1. Introducció. Tractament dirigit a pacients que pateixen sobrepès, i també obesitat (més de 20 quilos de sobrepès), amb la finalitat de proporcionar eines complementàries per perdre pes d’una forma definitiva. Es tracta d’assegurar que el pacient seguirà tot el tractament de reeducació nutricional, i evitar així, que en l’eufòria inicial es desentenguin d’aprendre a nodrir-se correctament, reduint possibles fracassos en el seu objectiu principal de perdre pes i mantenir-se en el futur.  

 

2. Objectius

– a. Curt termini: Donar confort i suport emocional al pacient per aconseguir els seus objectius. Donar eines per enfortir la seva imatge i voluntat per a un canvi d’hàbits sostenible. Treballar els punts febles i reforçar els forts. A nivell nutricional oferir pautes nutricionals i hàbits saludables, creant objectius a curt termini que el pacient pugui assumir per reforçar la seva autoestima, alhora que es va aconseguint el nostre objectiu de perdre pes i aprendre a menjar.

– b. Llarg termini: Crear una persona autosuficient i capaç de manejar la seva pròpia salut a través de l’alimentació. A nivell psicològic ha d’aprendre a detectar situacions de conflicte i activar mecanismes de bona conducta. A nivell nutricional ha d’adquirir els coneixements i habilitats per poder mantenir el seu pes i alimentar-se de manera saludable.  

 

3. Metodologia. Visites amb suport psicològic i nutricional, fins arribar a l’objectiu base.  Posteriorment, anar espaiant les visites, fins al periode complert de tractament.

 

4. Resumint. Visites amb nutrició i psicologia, on es farà un seguiment del pacient aplicant les tècniques adequades per assolir els objectius pautats. Aquestes visites s’alternaran també amb espais grupals de reflexió, nutrició i canvi, repartides en els primers 6 mesos, amb l’objectiu de reduir l’ansietat, relaxar, i depurar l’organisme a través d’una correcta alimentació.

 

L’equip estarà dirigit per Oriol Casas i Jordà, psicòleg clínic i Coach, màster en psicopatologia i en teràpia clínica. Terapeuta de parella. Especialitzat en teràpia i modificació de la conducta, alteracions de l’estat d’ànim, i en trastorns de la personalitat.  

 

Preus: a consultar, segons el tractament.

 

Per informar-se i demanar hora:

 

Oriol Casas i Jordà. Psicòleg i director de PSIPP.

Tel: 931257868. 646 04 03 07 (watsapp).

Mail: oriol.casas@psipp.cat

 

logopsipp-300x75